La passada setmana, entre el 20 al 24 de gener, els alumnes de primer de batxillerat humanístic i de ciències i tecnologia van participar en l'edició de 2020 de la Lliga de Debat de Secundaria organitzada per la Xarxa Vives en col·laboració amb Escola Valenciana. En aquesta edició el tema a debatre era el següent: "La tecnologia augmenta la felicitat?". Aquesta tema i les corresponents línies de defensa, tant a favor com en contra, van ser preparades i assatjades pels alumnes de primer de batxillerat, Lorena Carnicer, Roser Carnicer, Javier Fernandez, Sara Bernat, Josep Clar i Mieria Arrufat. 

En aquesta edició el nostre centre va haver de competir en lliure debat amb centres de la província de Castelló, un total de catorze, a través de quatre debats (dos a favor i dos en contra) en els que van presentar els seus arguments, defenses i refutacions de les tesis pròpies i arguments dels equips adversaris. Val a dir que el debats van ser molt interessants i molt fructífers, on vam aprendre i evolucionar en les nostres habilitats molt i molt ràpidament, en especial pel que fa la presentació de les nostres tesis i la refutació dels altres arguments. En aquesta edició vam poder arribar a les seminifals en les que ens vam enfrontar amb un dels altres tres equips calificats, concretament els representants de l'IES Broc i Llop de Vila-real.

El més important de tot ha estat l'experiència que suposa aquests debats, on els alumnes aprenen a investigar, a buscar informació, a organitzar les seues idees i arguments, a expressar-se en públic de forma correcta i adequada, però també, ha estat molt important la convivència amb altres joves estudiants d'altres centres amb els que han creat nous enllaços d'amistat i camaraderia.

 

 

Adreça del centre

Atenció telefònica en secretaria entre 9.00h. i 14.00h al

Tel.: 964 73 89 40

Fax: 964 73 89 41

Envia un missatge per correu electrònic al 12004011@edu.gva.es

Envia una carta o document a:

IES Ximén d’Urrea

Avd. Castelló nº 33,

CP 12110, L’Alcora, Castelló

Accés administradors